کد مطلب: 

177232

برنامه آمریکا برای جاسوسی از گوشی‌های هوشمند!

گزارش‌ها حاکی است که آژانس امنیت ملی آمریکا قصد جاسوسی از گوشیهای هوشمند را داشته است.
برنامه آمریکا برای جاسوسی از گوشی‌های هوشمند!

به گزارش سیتنا، ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، نوشت: آژانس امنیت ملی آمریکا برای هک کردن لینک‌های اطلاعاتی به بازارهای اپلیکیشن دو شرکت گوگل و سامسونگ و وارد کردن نرم افزارهای جاسوسی خود در گوشی‌های هوشمند برنامه داشته است.

پایگاه خبری اینترسپت اعلام کرد که این سازمان اطلاعاتی آمریکایی این برنامه را با همکاری گروه موسوم به اتحاد "پنج چشم" متشکل از انگلیس، کانادا، نیوزلند و استرالیا پیش برده است.

در این گزارش که براساس اسناد فاش شده توسط ادوارد اسنودن مامور سابق آژانس امنیت ملی آمریکا است، آمده که هدف از این برنامه افزایش تجسس در گوشی‌های هوشمند بوده است.

براساس اسناد محرمانه افشا شده توسط اسنودن، به نظر می‌رسد درباره این برنامه در نشستهای سرویسهای اطلاعاتی در سالهای 2011 و 2012 مذاکره شده است.

این پروژه جاسوسی موسوم به "شاخ محرک" به آژانسهای اطلاعاتی این امکان را می‌داده که ارتباطات گوشی‌های هوشمند با بازارهای دانلود اپلیکیشن را به اصطلاح بربایند و به طور مخفیانه نرم افزار جاسوسی خود را در گوشی کاربر وارد کنند و اطلاعات موجود در گوشی را برداشت کنند.

آژانسهای جاسوسی همچنین می‌توانستند از این نرم افزار برای ارسال اطلاعات غلط به اهداف خود و گیج کردن دشمنان احتمالی خود استفاده کنند.

پایگاه خبری اینترسپت همچنین گزارش داده است، بخشی از این برنامه جاسوسی به دلیل نگرانی درباره وقوع یک "بهار عربی دیگر" یا گسترش جنبش‌های مردمی بوده است.

آژانسهای جاسوسی مشخصا این برنامه برای منطقه آفریقا و به ویژه کشورهای سنگال، سودان و کنگو در نظر گرفته بودند ولی سرورهای دانلود اپلیکیشن در فرانسه، کوبا، مراکش، سوئیس، باهاما، هلند و روسیه را نیر هدف قرار داده اند.

در آن زمان، بازار اپلیکیشن گوگل "بازار اندروید" نام داشت ولی در حال حاضر به گوگل پلی تغیر نام داده است.

آژانس‌های جاسوسی گروه "پنج چشم" برای توسعه این برنامه، ضعف‌هایی را در مرورگر یوسی بروزر که متعلق به گروه علی‌بابا که در چین و هند محبوب است و حدود 500 میلیون کاربر دارد، پیدا کرده اند.

این سند همچنین توسط شبکه خبری سی بی سی کانادا منتشر شده که می‌گوید هدف از این برنامه جمع آوری اطلاعات درباره مظنونین تروریستی و دیگر اهداف اطلاعاتی از جمله جستجوهای آنلاین، شمارهای سیم کارت، آی دی دستگاهها و موقعیت گوشی‌های هوشمند بوده است.

دو شرکت گوگل و سامسونگ هنوز درباره این گزارش اظهارنظر نکرده‌اند. گوگل اوایل امسال در یک گزارش امنیتی اعلام کرد احتمال اینکه اپلیکیشن های مخرب برروی دستگاههای اندرویدی نصب شود کمتر از یک درصد است و این آمار برای آن دسته از کاربرانی که از بازار رسمی گوگل استفاده می‌کنند کمتر است.

این گزارش تازه ترین مورد براساس اسناد افشا شده توسط ادوارد اسنودن درباره برنامه های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا و دیگر سرویسهای جاسوسی است.

افشای این برنامه که از سال 2013 شروع شده بسیاری از مردم آمریکا و متحدان این کشور را شوکه کرده و به درخواست‌هایی برای اصلاح قوانین مربوط به جمع آوری اطلاعات منجر شده است.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2015-05-23 16:21

افزودن دیدگاه جدید