کد مطلب: 

3889

14 سرویس رایگان گوگل برای ساخت وب سایت

استراتژی گوگل ایجاد فضایی برای توانمندسازی توسعه دهندگان و طراحان وب به صورت رایگان است. گوگل دارای سرویس ها و ابزارهای متعددی برای طراحان سایت و توسعه دهندگان در نظر گرفته است که هر کدام بخشی بزرگی را شامل می شوند. اما به طور حتم کار کردن با همه آنها هیچ وقت برای یک فرد اتفاق نمی افتد و باید دید که در راه طراحی کدامیک از این ابزارها و سرویس های گوگلی بیشتر به کار می آید.

به گزارش سیتنا (CITNA.IR)، در این پست سعی کردیم تا چندین سرویس خوب گوگل که می تواند برای طراحی یا ساخت وب سایت و توسعه کاربرد داشته باشد را معرفی کنیم که امیدوارم برایتان مفید باشد!

 
1- Google Chrome Developer Tools
یکی از مزایای استفاده از مرورگرها برای توسعه دهندگان و طراحان ، راحتی تست و اشکال زدایی در آنهاست. چون که افزونه های زیادی برای مرورگرهای معروف مثل کروم یا فایرفاکس به منظور طراحی وب یا توسعه تعبیه و طراحی شده است مثل همین افزونه Firebug . اما مزیت خاص گوگل کروم در این مقوله در اینست که یک قابلیت خوب مثل افزونه Firebug را در خود جای داده است و می توانید برای دسترسی به این قابلیت کلیدهای ترکیبی ( Ctrl+Shift +I ) را زده و کادری مثل فایرباگ را در پایین مرورگر بیابید.
 
البته یکی از محاسن این روش در اینست که با کلیک کردن روی یک عنصر در صفحه می توان اطلاعات مختلفی مثل لینک تصویر ، ابعاد تصویر و نوع فایل را بدست آورد که افزونه های مشابه همچین قابلیتی را ندارند.
 
2- Webmaster Tools
گوگل وبمستر تولز یکی از سرویس های رایگان گوگل است که برای مدیران و وبمسترها ، برنامه نویسان و … در دسترس عموم قرار گرفته است . ابزار وبمستر تولز گوگل یکی از ابزارهای مبتنی بر وب است که با ثبت سایت در آن می توان به بهبود وضعیت سایت و رفع اشکالات احتمالی پرداخت.
 
 
3- Google Web Toolkit
Google Web Toolkit مخفف GWT یک فریم ورک به زبان جاوا برای برنامه نویسانی که میخواهند براحتی برنامه هایی بر پایه تکنولوژی آجاکس بوجود آورند ، است. امروزه یکی از مشکلات برنامه نویسان که وقت بسیاری از آنها در حین نوشتن یک پروژه را تلف میکند ، نبود یک استاندارد کامل در زبان جاوا اسکریپت است که تمام مرورگر ها آن را پشتیبانی کنند. این کمبود باعث میشود برنامه نویس مجبور به تست برنامه تحت وب خود در مرورگرهای مختلف باشد. Google web toolkit شما را از این مشکل نجات میدهد.
 
با کمک GWT کافیست برنامه خود را در زبان برنامه نویسی Java بنویسید و از کامپایلر GWT برای تبدیل کلاس های جاوای خود به کدهای html و javaScript استفاده کنید.
 
 
4- Page Speed
یکی از سرویس های رایگان گوگل Page Speed است که سرعت بارگذاری صفحات اینترنتی را چند برابر خواهد کرد. با استفاده از این سرویس دیگر زحمت نصب نرم افزارها و افزونه هایی برای افزایش سرعت سایت نیز آسان خواهد شد. سرویس Page Speed برای افزایش سرعت سایت از روش‌هایی همچون جمع کردن CSS، فشردن تصاویر، کش کردن و Gzip استفاده می‌کند.
 
 
5- Browser Size
سرویس Google Browser Size در واقع یک ابزار مفید برای نمایش اندازه پنجره مرورگر کاربران سایت که از موتور جستجوی گوگل برای بازدید از سایت های دیگر استفاده کرده اند ، است و با استفاده از این سرویس می توان خیلی آسان استانداردهایی که گوگل برای تشخیص مکان محتوا و کلا عناصر داخل صفحه استفاده می کنیم نیز باخبر شویم. ابزار Browser Size گوگل یک ابزار سودمند برای مشاهده صفحات وب بر روی مرورگرهای مختلف برای تنظیم خطوط و مناطق قابل رویت در بالای صفحه سایت بدون اسکرول یا پیمایش توسط کاربر است. برای اطلاعات بیشتر هم می توانید به این لینک مراجعه کنید.
 
 
6- Google Ajax Libraries API
اکثر وب سایت ها با استفاده از فریم ورک های جاوا اسکریپت مانند jQuery و MooTools برای تولید صفحات و افکت های وب استفاده می کنند. اما نگهداری این کتابخانه ها روی هاست واقعا هزینه بر است و فشار زیادی را به آنها وارد می کند. مخصوصا اگر شما از سیستم های کش استفاده نکنید ، با هر بار درخواست لود صفحه یک درخواست بابت لود این فایل ها به سرور ارسال می شود. حال خودتان تعداد درخواست های یک روز را حساب کنید که چقدر می شود.
 
سرویس Ajax Libraries API گوگل یک راه معقول و محبوب برای لود اینگونه فایل ها است که هم کنون 10 تا از برترین فریم ورک های جاوا را درون خود دارد. زمانی که برای لود جی کوئری از سرویس گوگل استفاده کنید ، با توجه به زیر ساخت های مهندسی شده گوگل کمترین درخواست ارسال می شود.
 
استفاده از Ajax Libraries API گوگل از بسیاری جهات به صرفه است ، از جمله کاهش پهنای باند سرور شما و مصرف منابع و شانس بیشتر کاربران شما برای دیدن صفحات قبلی با سرعت بسیار زیاد.( به اینگونه که ممکن است کاربر قبلا از سایتی که جی کوئری گوگل را استفاده می کند دیدن کرده و مرورگر این فایل را کش کرده و حال وقتی وب سایت شما را باز می کند ، دیگر نیازی به لود این فایل نیست و سریعتر صفحه بارگذاری می شود. )
 
 
7- Google Website Optimizer
سرویس Google Website Optimizer به شما امکان تست ترکیب های مختلف محتوای موجود بر روی صفحات خود را و میزان رضایتمندی بازدید کنندگان از هر حالت را می دهد . این ابزار به مدیران وب سایت ها و طراحان وب اجازه می دهد کل وب سایت ، صفحاتی ویژه و یا حتی بخش و المانی خاص از صفحه را مورد تست قرار دهند .
 
 
8- Google Sites
سرویس Google Sites یکی دیگر از ابزارهای مفید و رایگان گوگل است که به همه افراد امکان ساخت یک وب سایت کوچک بدون دانستن حتی یک خط کد را می دهد. با استفاده از Google Sites می توان به سرعت یک وب سایت راه اندازی و از سرویس های دیگر گوگل مثل یوتیوب ، گوگل داکز ، تقویم گوگل و … در آن استفاده نمود.
 
 
9- Speed Tracer
سرویس Speed Tracer گوگل می تواند اطلاعات مفیدی را در رابطه با سرعت اجرای صفحات وب یا اپلیکیشن های طراحی شده مبتنی بر وب را بدهد که مطمئنا یک ابزار عالی برای طراحان وب و توسعه دهندگان محسوب می شود.
 
 
10- Project Hosting
قسمتی از پروژه Google Code برای توسعه دهندگان اوپن سورس بوده و به آنها مکانی برای هاست و میزبانی پروزه های اوپن سورس می دهد.
 
 
11- Google App Engine
سرویس Google App Engine ابزار میزبانی برای توسعه و میزبانی داده ها می باشد که بر پایه فناوری ابر داده ها می باشد و گوگل App به یک سطح از منابع سیستمی استفاده میکند که این سیستم بر اساس زبانهای پایتون و جاوا کار میکند. این سرویس بصورت رایگان برای هر کاربر میزانی از پهنای باند را ارائه می دهد . همچنین شما می توانید App های خودتان را تحت دامنه اختصاصی داشته باشید ، اما اگر نمی خواهید هزینه زیادی کنید می توانید از دامنه رایگانی که گوگل در اختیارتان قرار می دهد (yourapp.appspot.com) استفاده کنید.
 
 
12- Google Chart Tools
دیتاهای خام و جداول یکی از مواردی هست که خوانندگان را خسته می کند و آنها اطلاعات را به سختی می توانند از جداول بخوانند. سرویس Google Chart به کاربران اجازه می دهد به جای جداول از چارت ، گراف و دیگر روش های نمایش یک آمار استفاده کنند و آن را درون وب سایت خودشان قرار بدهند. ابزار گوگل چارت به صورت چند رسانه ای هم است یعنی به صورت پویا چارت قابلیت نمایش آمار را دارد و با رفتن ماوس روی هر ناحیه اطلاعات مربوط به آن نمایش داده می شود.
 
 
13- Closure Tools
مجموعه کاملی از زیر مجموعه Google Labs است که دارای 13 ابزار مهم از جمله Closure Compiler که به شما اجازه بهینه سازی کدهای جاوا اسکریپت را می دهد ، ابزار Closure Library که مجموعه ای از کتابخانه های مطرح جاوا اسکریپت که برای توسعه اپلیکیشن های ajax به کار می رود و Closure Templates برای ایجاد فایل های Html به صورت پویا و Dynamic به کار می رود.
 
به طور کلی سرویس Closure Tools برای افزایش کیفیت و Performance نرم افزارهای تحت وب به کار می رود.
 
 
14- Google Analytics
گوگل آنالیز یک سرویس بسیار عالی از گوگل است که ترافیک و میزان بازدید سایت را بر اساس فاکتورهای مختلف نمایش می دهد. آمارهایی مثل تعداد کلیک ها ، میزان بازدید روزانه و هفتگی و ماهانه ، نوع مرورگر و سیستم عامل کاربران ، کلمات کلیدی سرچ شده و … که این ابزار از مفدیترین سرویس های گوگل است.
 
 
منبع: وب هاب

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2012-09-09 17:43

افزودن دیدگاه جدید